Cizrnový salát Fattoush
2016-11-19- Chod: Salát
- Náročnost: Začátečník
-
Přidat do oblíbených

- Porce: 10
- Příprava: 15m
- Doba vaření: 15m
Fattoush (někdy nazývaný také fattush, fatush, fattoosh a fattouche) je libanonský chlebový salát z opékaných nebo smažených kousků chleba pita v kombinaci s listovým salátem a jinou zeleninou, jako jsou ředkvičky a rajčata.
Fattoush patří do rodiny pokrmů známých jako fattat nebo fatta, které používají jako bázi chlebové placky. Fattoush zahrnuje zeleninu a bylinky dle sezony a chuti. Zelenina se nařeže na relativně velké kusy ve srovnání s tabbouleh, která vyžaduje jemně nasekané ingredience. Škumpa (sumac) se obvykle přidává do fattoush pro kyselou chuť.
Ingredience
- 2 ks celozrnného libanonského chleba
- olivový olej
- 1 lžíce škumpy (sumac)
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 konzerva cizrny (400 g) (opláchnutá, odkapaná)
- 2 x 250 g cherry rajčata, půlené
- 2 libanonské okurky, pokrájené na čtvrtky
- 2 malé červené papriky, bez semínek nakrájené nahrubo
- 6 šalotek, nakrájené na tenké plátky
- 1 šálka nasekané čerstvé petrželky
- 1 šálek čerstvé máty
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 200 ° C. Na plech položte nepřilnavý papír na pečení a chléb potřený s olivovým olejem. Chléb posypte špetkou škumpy. Pečte v troubě, otočte jednou, po dobu 10-12 minut, nebo dokud nebude chléb světle zlatý a křupavý. Po vynětí z trouby nechte chléb vychladnout. Rozmělněte ho na malé kousky.
Krok 2
Smíchejte v hrnku citrónovou šťávu a olivový olej.
Krok 3
Smíchejte ve velké míse cizrnu, rajče, okurku, papriku, šalotku, petržel, máta a zbývající škumpu.
Krok 4
Přidejte do salátu dresing a promíchejte. Dochutíme pepřem. Přidejte chleba a zamíchejte. Můžete podávat.
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 lidí ohodnotilo tento recept
Podobné recepty:
Nutriční Informace
Hodnoty na jednu porci
-
Energie
575kJ -
Nasycené tuky
0.5 g -
Tuky celkem
4.5 g -
Sacharidy celkem
18.0 g -
Vláknina
5.5 g -
Proteiny
5.5 g