Cizrnový salát s citronem
2016-11-19- Chod: Salát
- Náročnost: Pokročilá
-
Přidat do oblíbených

- Porce: 8
- Příprava: 6m
- Doba vaření: 1m
Lahodný salát z cizrny s lilkem a citronem. Výborný jako osvěžení na horké léto.
Ingredience
- 1/3 šálky (80 ml) citronové šťávy
- 1/2 šálky (125 ml) extra panenského olivového oleje
- 2 velké stroužky česneku, jemně nasekané
- jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 1 šálek (200 g) sušené cizrny, namočené ve studené vodě přes noc, odkapané
- 1 španělská cibule, jemně nasekaná
- 2 malé citrony, jemně nasekané
- 2x (800 g) velký lilek
- olivový olej
- 1/2 šálky koriandru
Postup
Krok 1
Smíchejte citronovou šťávu, olej, česnek a citronovou kůru do poháru s uzávěrem. Dobře protřepte. Provařte cizrnu v kastrolu s osolenou vodou po dobu 50 minut nebo do měkka. Nechte odkapat. Opláchněte studenou vodou a pak smíchejte s cibulí a citronem. Přidejte dresing. Dobře promíchejte.
Krok 2
Mezitím předehřejte troubu na 200 ° C. Nakrájejte lilky na 2cm silné kolečka. Uložte na pekáč a potřete s olivovým olejem. Pečte po dobu 20 minut (po 10 minutách nezapomeňte otočit) nebo dozlatova. Každé kolečko rozřežte na 3 kusy. Vložte je do cizrny s koriandrem. jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Můžete podávat.
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 lidí ohodnotilo tento recept
Podobné recepty:
Nutriční Informace
Hodnoty na jednu porci
-
Energie
1044 kJ -
Nasycené tuky
2.0 g -
Tuky celkem
16.0 g -
Sacharidy celkem
15.0 g -
Proteiny
6.0 g -
Sodík
14.25 mg