Polévka z cizrny s pórkem
2016-11-19- Chod: Polévka
- Náročnost: Lehká
-
Přidat do oblíbených

- Porce: 4
- Příprava: 10m
- Doba vaření: 30m
Tento chutná polévka z cizrny se může dobře zamrazit, takže ji máte hned po ruce vždy, když nemáte zrovna chuť na vaření.
Ingredience
- 30 g másla
- 2 střední pórky, očistěné a nakrájené na tenké plátky
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 3 středně velké mrkve, očistěné, nakrájené
- 1 středně velká brambora, nakrájená
- 2 x 400 g plechovky cizrny, opláchnuté, odkapané
- 2 šálky kuřecího vývaru
- zakysaná smetana a nasekaná čerstvá pažitka
Postup
Krok 1
Rozpusťte máslo ve velkém hrnci na středně vysoké ohni. Přidejte pórek a česnek. Vařte za stálého míchání po dobu 6 až 8 minut, nebo dokud pórek nezměkne. Přidejte mrkev a brambory. Vařte za stálého míchání po dobu 5 minut. Přidejte cizrnu, vývar a 2 šálky studené vody. Přiveďte k varu. Snižte teplotu na nízkou. Vařte odkryté po dobu 10 minut.
Krok 2
Dejte polovinu směsi do kuchyňském robota. Mixujte až bude směs hladká. Dejte směs spátky do kastrolu a vařte za stálého míchání po dobu 2 minut.
Krok 3
Naběračkou dáme do misek. Podáváme nejlépe se zakysanou smetanou a pažitkou. Dobrou chut.
Průměrné hodnocení
(3 / 5)
2 lidí ohodnotilo tento recept
Podobné recepty:
Nutriční Informace
Hodnoty na jednu porci
-
Energie
1687 kJ -
Nasycené tuky
7.3 g -
Tuky celkem
14.4 g -
Sacharidy celkem
47.2 g -
Vláknina
9.5 g -
Proteiny
16.2 g -
Cholesterol
33.0 mg -
Sodík
1231.0 mg